Amerikansk fotball og NFL

Posted by Mr. Jovani Hoppe on February 11, 2022
Internett

Amerikansk fotball, kalt football i Nord-Amerika, er en utrolig populær kontaktsport i spesielt USA og Canada. Spillet består av to lag med elleve spillere på hvert lag, en rektangulær bane med poengstreker og målstenger i hver ende. Store stadioner samler titusener av mennesker til kamper i NFL-ligaen, og for mange supportere er sporten mer enn kamper – den er en livsstil.

Økt internasjonal interesse

Det at sportsinteresserte nordmenn har fått øynene opp for amerikansk fotball, er ikke så veldig overraskende. Alle entusiaster for filmer og serier har enten sett filmer om kontaktsporten som Any Given Friday, The Blind Side eller TV-serier som får høytiden Thanksgiving til å virke som en liten middag som spises etter at alle har sett på Superbowl, finalen i den nasjonale fotballigaen. Det at det de siste årene er blitt lettere å se kampene direkte på TV eller nett, har også bidratt til at interessen har skutt i været.

Nordmenn i NFL

Akkurat som med andre lagspill, har koronaen gjort seriespill usikkert. Det som er sikkert er at interessen bare kan øke når norske entusiaster får vite at det faktisk er en nordmann med i NFL-serien, nemlig Kåre Vedvik. Kanskje vil den økte interessen føre til flere norske spillere i NFL? Klikk her for mer informasjon.