Gjør nettsiden brukervennlig og enkel å navigere

Posted by Mr. Jovani Hoppe on January 31, 2017
Internett

Når man designer en ny nettside er det flere ting man bør ha i bakhodet for å gjøre nettsiden så god og brukervennlig som mulig.web_design_131753615Noe av de aller viktigste man må tenke på er at nettsiden må være intuitiv for brukere, slik at det er enkelt å navigere og at man ikke trenger å bruke ekstra tid for å finne frem til riktig underenhet. For å få til dette er det viktig at man ikke gjør nettsiden for komplisert, og at man bruker få, men godt definerte undersider for å enkelt vise frem alt av informasjon. Dette betyr at også menyer og eventuelle informasjonsbarer må være enkle og lett forståelige. Mange velger å holde fargene nøytrale, men klare, slik at nettsiden får tale for seg selv uten for mange distraksjoner. Et godt eksempel på dette er den norske pokernettsiden NorskPoker. Dette er en nettside hvor alt av informasjon er enkelt tilgjengelig, og det ikke er forstyrrende elementer fra grafikk eller dårlig bruk av farger.

NTNU

En annen nettside som nylig har fått en oppfriskning er universitetet NTNU. Med en fargeendring og et mer grafisk utseende har nettsiden blitt mer navigerbar og med enkle og klare farger er det enkelt å holde fokus på informasjonen. Siden har også fått en oppdatering som har gjort den enklere å navigere, og har en søkefunksjon som raskt tar det dit du ønsker.

Adresseavisen

Til slutt er det også verdt å nevne en av landets største aviser, nemlig Adresseavisen. Denne avisen har valgt et mer stilrent design enn mange av de andre store avisene, noe som gjør at det er enkelt å raskt få oversikt over de viktigste nyhetene, og samtidig enkelt å navigere seg mellom ulike nyhetssaker. Avisen har også valgt blå og hvite fargetoner, noe som er både profesjonelt og behagelig for øyet.