Klassekampen.no

Posted by admin on January 27, 2017
Internett

På jakt etter en nettavis som presenterer aktuelle nyheter og som er radikal, men uavhengig? Da bør du sjekke ut Klassekampen. I dagens “post-sannhet”-samfunn kan det være greit å lese en avis som sjekker kildene sine og gir deg stoff du faktisk kan bruke når du skal diskutere med venner.

news online tablet _268682864

Klassekampen heller selvsagt mot sosialismen på det politiske spekteret, som en tidligere avis for Marxist-leninistiske Grupper, noe det selvsagt kan være greit å være klar over slik at du leser artiklene med et kritisk blikk (noe du for øvrig alltid bør gjøre). Avisa ble grunnlagt i 1969, og var faktisk den eneste avisa som hadde økte salgstall på papirutgaven i perioden 2012-2014.

Klassekampen har mange eiere, og den største er Rødt, som eier 19 %. Redaktør i Klassekampen er Bjørgulv Braanen, og avisa kommer ut alle dager i uka unntatt søndag. Avisa er særlig god dersom du er opptatt av litteratur og litteraturkritikk, og annet kulturrelatert stoff, og også på politisk stoff både fra inn- og utland. Nettutgaven av avisa er ikke alltid så prioritert, så det er papirutgaven du bør gå for dersom du er interessert i intervjuer, stoff og artikler som går i dybden.