Skjønnhetsoperasjoner – hva bør du tenke på?

Posted by Mr. Jovani Hoppe on October 14, 2018
Internett

Det blir stadig vanligere at nordmenn velger å gjøre mindre eller større justeringer ved egen kropp. Noen er negative til denne utviklingen, men for mange er dette et viktig steg mot en bedre selvtillit og høyere grad av selvaksept. Likevel finnes det visse ting man bør tenke på – både før og etter en slik operasjon.

Hva kan gjøres i forkant av operasjonen?

For de fleste typer skjønnhetsoperasjoner er det viktig at man på forhånd tenker nøye gjennom hva man ønsker fra inngrepet, og at man har realistiske forventninger til resultatet. Det er derfor viktig at man er ærlig og åpen når man er på konsultasjon, og at man lytter nøye til de råd og den informasjon man får fra helsepersonalet. Still gjerne spørsmål, og ikke vær redd for å bruke den tiden du trenger på å få all relevant informasjon.

Etter operasjonen

Avhengig av størrelsen på inngrepet vil det være ulike ting du må tenke på, men når det kommer til det rent medisinske bør du uansett følge rådene fra legen din til punkt og prikke. Det er dog noen ting du kan gjøre for din egen del. Det første er å ta tiden til hjelp, og huske at du må være tålmodig etter en slik operasjon. Det kommer til å ta tid før hevelser går ned, og før arrene falmer. De fleste plastikkirurger er uansett flinke til å skjule arr, men husk at du må la kroppen din få tid til å jobbe videre med dette.

Legg til rette

Det er også viktig at man legger vekt på en så sunn livsstil som mulig etter inngrepet. Sørg for at du får i deg nok vitaminer og andre næringsstoffer, og at du begynner å bevege deg så snart legen din sier at du får lov. Kroppen helbreder seg raskere dersom du gir den sunt drivstoff og nok bevegelse.